The Clinic - clinica stomatologica Home | Contact      English 
 
Servicii
Punti


Punti Puntea este una din metodele de tratament in cazul lipsei a unuia sau mai multi dinti. Tratamentul edentatiei (lipsei de dinti) este necesar pentru a mentine buna functionare a aparatului dento-masticator. Lipsa dintilor poate afecta felul in care mincati, vorbiti sau poate strica aliniamentul celorlalti dinti din gura.

Tipuri de punti
Puntea , prin definitie , este o legatura intre doua structuri fixe. Puntea dentara este ceva asemanator, in sensul ca leaga dintii adiacenti unei edentatii printr-un corp de punte (structura care inlocuieste dintele/dintii lipsa). Puntea reprezinta noii dinti care acopera lipsa si va reda zimbetul. Cel mai adesea puntile sint facute din ceramica pe suport conventional (CrCo) sau nobil (aur platinat). Puntea trebuie sa redea functiile aparatului dento-masticator.

Cele trei tipuri principale de punti
  • Puntile clasice presupun realizarea de coroane pe dintii de o parte si alta a edentatiei, cu un corp de punte intermediar. Puntile traditionale sint cele mai frecvente si sint realizate din ceramica cu sau fara suport metalic.
  • Puntile cu extensie presupun realizarea de coroane doar pe dintii de o parte a bresei edentate.
  • Puntile tip Maryland (colate) sint realizate din metalo-ceramica, sprijinindu-se de dintii adiacenti cu ajutorul unor aripioare lipite de acestia.
Procedura
Se incepe cu prepararea dintilor naturali (dintii stilpi). Acestia se slefuiesc astfel incit la final punte sa se aseze fix pe ei. Urmeaza amprentarea. Amprenta se trimite in laborator, unde se toarna modelul si se fabrica puntea. Pe aceasta perioada veti avea o lucrare provizorie. Aceasta lucrare provizorie va semana cu dintii naturali si va va permite sa efectuati activitatile cotidiene fara sa aveti grija unor dinti lipsa sau slefuiti. In a doua sedinta vom proba lucrarea definitiva. Aceasta trebuie sa se adapteze perfect in gura. Ne straduim sa facem lucrarea sa o simtiti ca pe dintii naturali. Pasul final este cimentarea puntii, redindu-va zimbetul.
Unde ne gasesti
Adresa:
Bulevardul Dimitrie Cantemir nr. 1, bl. B2, Intrarea 2, etaj 6, #601

Telefon:
+4-021-316.69.55
+4-021-316.70.29
+4-0722.319.813
+4-0752.262.827

E-mail: office@theclinic.ro
Program de lucru
Luni - Vineri: 9.00 -18.00


Home | Despre noi | Stomatologie | Dermatologie | Preturi | Contact
Copyright 2011, The Clinic
Designed by Netboot